26 Nisan 2017 Çarşamba

Sezonun en kritik maçı

göztepe adis jahovic


DEMİRSPOR MAÇI İLE BİRLİKTE


Son Adana Demirspor maçında kolay pozisyona girebilen ve orta sahada oyuna hakim olup az pozisyon veren bir Göztepe ile karşılaştık.Yediğimiz 2 gole ayrı parantezi maçtan sonra Teknik Direktörümüz Yılmaz Vural ''şanssız goller'' tabiri ile açtı. Açıkçası Bandırma'daki hayal kırıklığından sonra neredeyse 180° pozitif yönde değişen bir futbolu galiba çok az kişi bekliyordu. Gece ile gündüz kadar açık olan bu farkı görmek bütün taraftarlarımızı kalan 5 hafta öncesi müthiş ateşledi. Bu kıvılcımı yaratan başta Başkanımızı, teknik heyetimizi ve emeği geçen, terinin son damlasına kadar savaşan futbolcularımızı canı gönülden kutlamak isterim. Taraftarımız yine her zamanki gibi olağanüstü bir destekle tribünlerde 90 dakika takımı desteklemeye devam etti.


RAKİPLER HAFTA SONU BİZE ÇALIŞTI


39 yıl sonra Adana Demirspor'a karşı resmi maçlarda alınan ilk galibiyet sonrası sosyal medyada dönen ''Geç kalınmış Diriliş'' tabiri akabinde rakiplerimizin tek tek puan kaybetmesiyle ''Tam Zamanında Diriliş'' sloganına dönüştü. Giresunspor hayal kırıklığı bir futbol ve tartışmalı attığı bir golle kendi sahasında lider Malatyaspor ile 1-1 berabere kalırken, Eskişehirspor ise sahasında Sivas ile oynadığı maçta mahkum bir futbol oynamasına rağmen fark yaratan kaliteli ayakları sayesinde 2-2 beraberliği zor kurtardı. Haftanın en sürpriz sonucu; Ümraniye'de oynanan maçta küme düşme potasındaki Mersin İdman Yurdu'nun 2-2 lik skor ile Ümraniye'den 1 puanı söke söke alması oldu. Böylelikle 5 rakibimizle olan puan farklarını ikişer puan azaltan Göztepemiz Süper Lig yolunda iddiasını arttırdı.


SEZONUN EN KRİTİK MAÇI


Sene başında mutlak şampiyonluk parolası ile başlayan şanlı Göztepemiz tartışmasız bir şekilde son 5 hafta kala ''sezonun en kritik maçı''na çıkacak. Buradan çıkabilecek olası bir galibiyet ile birlikte ivmesini arttırıp içeride oynayacağımız Sivasspor maçını ''sezonun maçı'' haline getirebilir. Bu saatten sonra ipler tamamen bizim elimizde.


YENİ MALATYASPOR KOLAY LOKMA OLMAYACAK


Son 3 haftada 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak düşüşe geçen Malatyaspor, Göztepe maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Sezonun ilk yarısında da aynı maçlarda düşüşe geçen Malatya hatırlanacağı üzere Doğanlar stadında Göztepemiz'e 2-0 mağlup olmuştu. O gün erken skor avantajı ve dengeli oyunu iyi kuran takımımız rahat bir galibiyet almıştı.


Maçtan önce kafaları karıştıran takımımızın deplasman karnesi. 4 maçtır deplasmanlarda puan alamıyoruz. Malatya ise içeride oynadığı son altı maçın beşini kazandı. İşin sevindirici tarafı son oynadıkları maçı kaybetmiş olmaları ve 3 maçtır olan performans düşüklükleri.


YILMAZ VURAL: KİMSENİN KAYBETMEYE HAKKI YOK


Olmazsa olmaz maçlar dönemine girdik.Kimsenin kaybetmeye hakkı yok'' diyen Teknik Direktörümüz Yılmaz Vural sözlerine şöyle devam etti: ''Bu takım kafasına taktı bir kere, burada durmayacak!Yarın öbür gün bir gün bu ligden çıkacak! Bizim olduğumuz dönemde bunu başarırsak bu önemli camianın tarihinde olmaktan mutluluk duyacağız. Geçen hafta Allah'tan ne istediysek oldu.Umarım önümüzdeki haftalarda da takılmalar olur. Önümüzdeki 5 maçı kazanırsak 61 puan ile bir üst lige çıkabiliriz.''


Cihan Gençer / Göztepe Dünyası / Çamdibi-İzmir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder