18 Nisan 2017 Salı

Sevgi emek gerektirir



Sabah saat 5'e kadar börek fırınında çalış gevrek yap, boyoz aç, sonra duşunu alıp ayık kalmak için 2 bira çek, deplasman otobüsüne geç. Uzun zamandır haftada bir Arma uğruna görüştüğün arkadaşlarının hatırını kırma ve 2 bira da otobüste göm. Üstüne muhabbet, muhabbet...

*********************************

  -İş yerine kıçım ağrıyor, başım ağırıyor diye film uydur. Fırrrtt sen maça kaç! Bak çakala... Bir maç için git gel 10  saat yol çekip işten kaytarılır mı be? 
    -Onu siktir et hanım da beni işte biliyor. 

*********************************

Bizimkinin Üniversite'de zaten işler yolunda değil. Üstüne maç gününe Vize sınavı var 2 tane. Geçen de babası aramış posta koymuş! Ulan eşşoğlueşşek! Bu sene de çakarsan o her ay gönderdiğim 400 Lira var ya? Bundan sonra babayı alırsın demiş! Bizim ki mola yerinde tuvalette işerken yine pişmanlıkla karışık dersleri aklına geliyor. Kendi kendine 'Her şey senin uğruna katlanmak boynumun borcu' diyor. 

*********************************

Koltukta bir türlü rahat edemiyorsun. Nasıl edebilirsin ki? Zaten kilo 110 bir de üstüne ayakta platin, sadece stadyuma gidiş 5 saat yol. Deplasman otobüsü bu kardeş. Dur, kalk. Dur, kalk. Yol bitmiyor. Sonuç: 2 kas gevşetici, 3 ağrı kesici. 

*********************************

 -Cepte 5 lira yok, sen git-gel 600 km yol gitmeye kalk! Galiba o meşhur beste şu an vücut buldu kardeş.Mola yerinde paralı tuvalete giremiyorsun. Açık arazide işerken, rüzgardan ayağına eline çiş sıçrarken söylersin artık.
''Bazen cepte kalmadı hiiiiçç...''

*********************************


Geceden ekibi topla deplasmana gidiyoruz diye nevaleleri hazırla. İcabında sabah uyanamam! Aman dükkanda yatalım de; elemanlar sandalayede, kendin de bilardo masasında sız! Mis gibi yatak varken. Nisan ayazı kıçını dondursun yarım saat it gibi titre. Bir bel ağrısı bir boyun tutulması ile otobüste acı dolu devam eden 5 saat  yollar...

**********************************

Bütün haftayı iple çek. Planını programını tamamen maça göre ayarla. Araba kirala, al hanımını çocuğunu ver elini deplasman...
  Yolda boş geçilir mi? İyi baba sendromu üzerine iyi Göztepeli kimliğin var kardeşim. En az en iyi 3 deplasman anısı ve 5 süper maç hikayesi anlatmak zorundasın.

**********************************

Sabah sabah geceden sözleştiğin arkadaşını arıyorsun arıyorsun açmıyor.
    -Allah, allah! Bu adam beni kandırdı maça gidelim diye kendi ortada yok. Biletleri de aldık. Oğlana da bana da! 

**********************************

 Sokağa çıkmadan önce sabahın ayazına hazırlık atkıyı boynuna dolarken, annen yine homurdanıyor:
    -Oğlum sana ne kazandırıyor bu Göztepe? Para mı veriyorlar sana?Öz ananım, bakkala git desem gitmezsin, Göztepe için Bandırma'ya gidiyorsun!

***********************************

...

Tribün envai çeşit 200 den fazla Göztepeli! Ve maç başlıyor...

İnanmışlar Ordusu tribünde, ruhsuzlar takımı sahada!

Cihan Gençer / GöztepeDünyası / Çamdibi-İzmir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder