13 Nisan 2017 Perşembe

Bandırmaspor'u ya yeneceğiz ya da yeneceğiz



YİNE BİR DEPLASMAN VE YİNE RAKİP BİZE MOTİVE

Haftalardır klasikleşen rakip takımların kendi sahalarında bizimle oynayacağı maçlara dönüm noktası olarak bakması ve haftayı Göztepe seferberliği ilan etmesi geleneği devam ediyor. Bu hafta Bandırmaspor ile oynayacağımız maç öncesi Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek Giresunspor'a deplasmanda 1-0 yenilmesinin ardından istifa etmişti. Dün yerine Mustafa Uğur'u takımın başına getirdiler ve son 7 maçta ligde kalmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Hemen akabinde bilet satışları başladı. Biletlerin fiyatları 6 TL. Deplasman tribünümüze ise bu fiyat 27 TL. Maçın hafta içi Salı günü oynanacak olmasını eklemeliyiz. Hem de saat 13:00'da! Bu arada ligin ilk döneminde 3-1 öndeyken tam bir hakem faciasına tanıklık ettiğimiz ve 3-3 berabere kaldığımız maçı hatırlatmak istiyorum. O maçta da Feyyaz Uçar teknik direktörlüğe yeni gelmiş, Giresun'la golsüz beraberlik almış ve sonra bizimle berabere kalmıştı. Bizim maça da çok motive çıkmışlar ve 3 gol atıp 2 kere 2 farklı öne geçmemize rağmen maçı bırakmamışlardı. 

YILMAZ VURAL'DAN DEPLASMAN KARNESİNE TEPKİ

Şampiyonluğa oynayan takımların deplasmanda çok daha iyi puanlar çıkarması gerektiğinin altını çizen Teknik Direktörümüz Vural, özellikle yerli oyuncuların deplasmana bakış açılarını eleştirdi. 

''Eğer bu ligi ilk 2 de bitirmek istiyorsak 7 maçta en az 18 puan çıkarmalıyız.'' diyen Vural, böylelikle Bandırma maçı öncesi kendi futbolcularına da basın yoluyla mesajını iletmiş oldu. Kurt Hoca klasik bir yol tercih etmiş olsa da elinden de fazla bir şey gelemiyor zira 9 hafta kala 3 maç üst üste kaybedip şampiyonluk umutları sönmüş bir camiaya o ateşi fitilleyecek kıvılcım olarak geri döndü. Tüm yapılan yanlış transferlerden sorumlu değil. Özellikle devre arasındaki bütün takımın kimyasını bozan transferlerden. Hakkını yemeyelim bu takımı o kurmadı. Yine de Göztepemizde 2 maçta gözle görülür bir defansif anlamda disiplin değişimi söz konusu. Fakat ofansta hala çok eksiğiz. 

BU YIL OLMAZSA SENEYE ÇIKARIZ

Geçen sezon Metin Diyadin'in görevdeyken  lig başında 'Bu yıl olmazsa seneye çıkarız'' diyen başkanımız Mehmet Sepil bu sıralar suskun. Geçen yılki krediyi baştan alan başkanımız bu sezon başında şampiyonluk istiyoruz demişti. Kendisine göre kredisi olmayan bir sezon anlayacağınız.  2. Ligden şampiyon olarak gelirken ise başarının en büyük sahibi taraftar diyen başkanımız Şubat ayında ilk işlerin yolunda  gitmemeye başladığı zamanlar ilginç bir demeç verdi. 

“En büyük sorumlu benim”
“Mehmet Sepil harika başkan ama yanındakiler başarısız” diye bir senaryonun ortaya atıldığını savunan Sepil, “Tüm çalışma arkadaşlarımı seçen benim. Bu başarının ve başarısızlığın en büyük sorumlusu benim. İzmir olarak nasıl şampiyonluğa çıkarız, eleştiriyi nasıl negatif enerjiye çevirmeyiz bunu düşünmemiz lazım” şeklinde konuşmuştu.

Bu vurgu ile beraber acımasız eleştirildiklerinden, İzmir'den yeterli destek alamadıklarından ve takımın da bunlara prim verip eski formundan uzak görüntü sergilediğinden, şampiyon gibi davranmaları gerektiğinden bahseden başkanımız Süper Lige çıkılması halinde Okan Hocayla devam edileceğini söylemişti.

Okan hoca Süper Lige bizsiz çıktı hem de bu sene. İnşallah biz de çıkacağız ve seneye o süper denen ligde oynayacağız. Başarısızlığın en büyük sorumluluğunu kendine başarının ise en büyük payını taraftara mal eden egosuz ve alçakgönüllü bir başkana sahibiz. 

BANDIRMA'YI NASIL YENERİZ

Bu sorunun cevabı çok basit.  Kavga etmeyeceğiz, hakaret etmeyeceğiz. O mu, bu mu suçlu sorularını bir kenara bırakacağız. Kenetleneceğiz ve hedefe hep beraber yürüyeceğiz. Süper Lige doğrudan çıkma hedefine sadece ve sadece 4 puan gerideyiz. Rakiplerimize nazaran daha kolay maçlar oynayacağız. Önümüzdeki her maç final. Nasıl haftalardır rakiplerimiz bizimle oynadığı maçlara ayrı bir motivasyon ve final havasında giriyor ise , Süper Lig yolunda kalan şu 7 maça biz de bu motivasyonla girmek zorundayız. En çok isteyen sahip olur! İlk finalimiz Bandırma'da. Futbolcusu, teknik ekibi, yönetimi, taraftarı, basını, dernekleri tüm camia şunu söyleyeceğiz. Bandırmaspor'u  ya yeneceğiz ya da yeneceğiz.

   Cihan Gençer/ Göztepe Dünyası/ Çamdibi-İzmir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder