19 Mart 2017 Pazar

Futbol Yürek İşidir

deplasman tribünü görün Göztepe

MAÇA DOĞRU HAFTA İÇİ ANALİZİ
Hafta içi tartışmalı deplasman yasağının kalkması ile birlikte biletler satışa çıkmış ve  Efsane Taraftarlarımız deplasman tribünü yerlerini dakikalar içerisinde tüketmişlerdi. Her ne kadar son 2 haftadaki alınan ağır yenilgiler moralleri çok bozsa da bu önemli maçı kazanarak bir çıkışa geçebileceğimiz inancı herkesin aklındaydı. Hafta içi Pazar gününe kadar olan süreçte gerek taraftarlarımız, gerek tribün önderlerimiz, gerekse teknik ekip, futbolcular ve yönetimimiz bu maçın önemi ve bilinci içerisinde yüksek beklentilerle Pazar gününü getirdik. Eskişehirspor da 6 maçtır galibiyet alamıyor ve bu periyotta kaldıkları zemberekten bu maçta alınan bir galibiyetle çıkmak istiyorlardı. Eskişehirspor taraftarları da neredeyse tüm biletleri tüketerek bu inanca ortak oldular. Her iki takım da bu maça hayati önem vermekteydi.

MAÇ ÖNCESİ STADYUM
Maç öncesi tribünlere bakılacak olursa Süper Ligi kıskandıracak görüntülere sahne oldu. Efsane taraftarlarımız saatler önce stadyumda yerlerini aldı ve maç başlayana kadar nasıl deplasman tribünü yapılır dosta düşmana gösterdi. Eskişehir halkı da aynı şekilde takımlarını yalnız bırakmadı ve neredeyse stadyumu fullediler ve tribün şovları ve görselleri  harikaydı. 

TAKTİK ŞOKU
Maç başlarken kadro ve taktikler açıklandığında deyim yerindeyse bir şok yaşandı. 3-5-2 ye benzeyen fakat tek forvet ve sağ kanatlı enteresan bir diziliş ile Göztepe'yi sahada gördük. Okan Buruk takım da Halil'in cezalı olması ve kadro kurma sıkıntısından dolayı böyle bir riski belli ki almıştı. Eskişehirspor ise sahaya 4-1-4-1 dizilimi ile çıkmıştı. 

MAÇ ÖZETİ
İlk düdükten itibaren orta saha mücadelesi ile başlayan mücadelede ki sessizlik Eskişehir'in ilk ciddi atağında defansımızın inanılmaz koordinasyon ve çevre kontrolü fakirliği sayesinde garip bir gol ile sonuçlandı. 6. dakika da Erkan Zengin'in önüne düşen beleş top düzgün vuruşu sayesinde ağlarla buluştu. Gole karşı tepkisiz kalsak da 20. dakikadan sonra ilk defa 3 top yaparak bir gol pozisyonuna girdik ama kaleci ile karşı karşıya kalan Tanju beceriksiz bir vuruşla topu direğe nişanladı. Bu pozisyon da takımımız adına maç boyunca tek ciddi pozisyon oldu. Eskişehirspor ilk yarının sonuna doğru sağ kanattan Canberk'in elle oynaması ile bulduğu çift vuruşu iyi değerlendirdi. Erkan zengin uyuyan defansımızın önüne öyle bir orta yaptı ki oyuna yeni giren genç oyuncu Dorukhan koşarak harika bir kafa vuruşu yaptı ve Günay'ın kapattığı köşeden golü yaptı. İlk yarıyı 2-0 geri de soyunma odasına girdik. 

İkinci yarı beklentilerin aksine daha tepkisiz ve kaderine razı bir oyun sergiledik. Hiç bir ikili mücadeleyi kazanamadık. Rakip yarı alanda 3 pas yapamadık. Haliyle Eskişehirspor kontrollü oynamasına rağmen 2 gol daha buldu. Bu gollerin 3.süne ayrı bir parantez açmak gerekir. Formsuzluk abidesi haline gelen Günay bu maçta da yaptı yapacağını. Öyle basit bir pozisyonda hata yaptı ki ekranları başında ve stadyumdaki bütün Göztepelilerin saçını başını yoldurttu. Çok rahat bir pozisyonda topu taca atmak varken topu Ofoedu'nun kıçına nişanladı ve top Ofoedu'nun önüne düştü. Canberk'i de çok rahat bir çalımla geçen  oyuncu belki de hayatının en rahat golünü attı. 3-0 dan sonra Göztepeli oyuncular bitse de gitsek modundayken Eskişehirli oyuncular ise ikili averaj derdindeydiler. Zaten amaçlarına ulaştılar. Yenilebilecek en dandik korner golünü yedik ve sahadan 4-0 mağlup ayrıldık. 

BUNDAN SONRA NE YAPILMALI
Tüm olumsuzluklara ve alınan kahredici mağlubiyetlere rağmen hala Süper Lig'e çıkabilmek için önümüzde  bir sürü maçlar var. En önemlisi rakiplerimizle oynayacak olmamız. Bir an öncde kenetlenip hedefimiz doğrultusunda ilerlemeliyiz. Alt tarafı Sivaspor'dan 3 puan gerideyiz ve hala geç değil. Alınabilecek üst üste 3 galibiyet halinde Süperlig hedefimizi gerçekleştirebiliriz. Bu periyotta inançsız ve yüreksizleri ayıklamak gerekir ve derhal bu yapılmalıdır. Teknik kadro değişikliği mi veya kadro dışılar mı olacak hemen bu hafta olmalıdır. Aksi halde bu gidişat böyle devam eder ve playoff dışında kalırız. Saygılarla...

                                  Cihan Gençer/ Göztepe Dünyası / İzmir-Çamdibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder