15 Ocak 2017 Pazar

Resmen Cepten Yedik

Göztepe Denizli maçı

Mutlak şampiyonluk parolası ile başladığımız bu sezonda 17. haftaya gelirken, içeride oynadığımız bir maçı ilk defa kaybettik. Bu hafta rakiplerimizin kaybettiği puanlar neticesinde taraftarlarımız bu maç başlamadan önce galibiyete umutla ve garanti gözüyle bakarken, 4 hafta boyunca oynayacağımız İzmir maçlarından başarı ile sıyrılıp puan farkını açarak takımımızın lige ağırlığını koymasını umuyorlardı. Belki klasik bir tabir ama maalesef olduk! Puanları Resmen Cepten Yedik...




Maç Öncesi Atmosfer
Maç öncesi geçen hafta Bayraklı Adliye yakınlarında gerçekleşen kalleş terör saldırısında kahramanca şehit olan polisimiz Fethi Sekin unutulmadı ve Maraton tribününde kahramanın maskesini herkes taktı. ''Şehitler ölmez Vatan bölünmez'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz''. Sloganları maç öncesi stadyumu inletti. Denizlispor taraftarları ile ortak tezahüratta Fethi Sekin adına atılan sloganlar milli birliğimizi yansıtır nitelikteydi. Göğüslerimiz kabardı.

İzmir Marşı ile Başladık 
Maça başlarken bütün stadyum İzmir marşı ile ilk düdüğü getirdik. Atmosfer tek kelime ile harikaydı. Herke ayakta ve gurur ile Marşımızı okurken içinde bulunduğumuz kaosa da tarihi bir cevap niteliği taşımaktaydı. Çoluk çocuk genç yaşlı herkes çoşkuyla, kimi atkıları kimi bayrakları ile oradaydı. Maç boyunca Göztepemiz adına en istekli olan kesinlikle taraftarlarımızdı ama sahadaki oyuncularımızda müthiş bir konsantrasyon kaybı ve mental düşüklük bariz gözle gözükmekteydi. Buna rağmen ilk yarıda yarattıkları bir kaç fırsattan yararlanamadılar ve Denizlispor ilk yaptığı  düzenli atakta golü buldu. Devreye girilirken 1-0 geride olmamıza rağmen 2. yarı için umutlar tazeydi. 

Tayfur, Tayfur
Tayfur geçen yıl ki başarılı geçirdiği sezonun performansını bu yıl Göztepe'de maalesef yakalayamadı. İlk yarı çok tepki çeken genç futbolcu ikinci yarı attığı kafa golü ve hemen arkasından yaptırdığı penaltı ile maçı lehimize 2-1 çevirebildi. Moral bulan Tayfur ikinci yarı bu yaptıklarından sonra ayakları daha iyi yere basan bir görünüm içindeydi. Eğer bu maçı galibiyet ile tamamlayabilseydik, bu hafta herkes onu konuşacaktı. 

80. dakikadan sonra kabus başladı
Öncelikle şu konuda sanırım herkes hem fikir. Şampiyonluğa oynayan bir takım 2-1 önde iken son 10 dakikada kendi sahasında 3 gol yiyip maçı kaybetmez! Ne olduysa oldu ve başımıza bu en kötü senaryo geldi. Ne taktik ne de teknik konulara hiç değinmek istemiyorum. Fakat bugün takım halinde ikinci yarının ilk 20 dakikası hariç bu maçta sahada bütün futbolcular döküldü.

Yeni transferler takım kimyasını etkilemiş
Devre arasında geçen yıl yaptığımız gibi önüne geleni almaktansa nokta atışı transferler yapıldığı söylenebilir. Fakat unutmayalım ki bu takımı 16. haftaya kadar lider olarak taşıyan takım yine bu takımdı. Her mevkide farklı alternatiflerin olması bir takım adına kazançtır ama yeni gelen transferlerin defans ve kanat oyuncularımızın kafasını karıştırdığı aşikar. Bugün gerçekten kötü oynadılar. 

Son Söz
Evet Eskişehirspor'a bu hafta liderliği kaptırdık. Evet daha 17. haftadayız ve önümüzde bir 17 hafta daha var. Ben geleceğimizin üzerinde bir karabulut görmüyorum. Bugün sadece İzmir'de hava parçalı bulutluydu. İzmirimizin havası malum!  Mart'tan sonra çiçekler açar böcekler konar, güneşli günler görülür. Takım kimyamızın da bu paralelde olacağını düşünüyorum. Saygılarla...

                                    Cihan Gençer / Göztepe Dünyası / İzmir Çamdibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder