28 Aralık 2016 Çarşamba

Göztepemiz 0-2 Başakşehir / Maçın Ardından


Maç Öncesi Ambiyans nasıldı?
Bugün oynanan Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. maçında Göztepemiz evinde konuk ettiği Medipol Başakşehir'e 2-0 mağlup oldu. Geçen hafta alınan 6-2 lik ağır yenilgi ve sonrasında NTVSPOR'un garip ve aşağılayıcı ''Öp Abinin elini'' haberinden sonra taraftarlarımız büyük tepki gösterdi. Bu yüzden bu maçın motivasyonunun taraftar adına çok farklı olacağı belli idi. Gerek maçın saat 18:00 de başlayacak olması gerekse hafta boyu gelişmeler hafta içi olmasına rağmen stadyuma beklenenden daha fazla seyirci gelmesine neden oldu denilebilir.  Şu da bir gerçek ki; İstanbul ve onun taşeronları güdümlü federasyon şu maçı saat 20:30 da yapsaydı numaralı ve kale arkası da kesin dolardı. 

Samsunspor deplasmanından iyi futbol ve 3 puan alarak lider olarak dönmemiz, taraftarlarımızın yüreğindeki şampiyonluk patlamasını fitilledi diyebiliriz ancak ikaz etmekte fayda var. Geçen yıl da 16. haftada 3 . sıradaydık. Şampiyonluk hattındaydık ve liderle aramızda sadece 2 puan vardı. Elbette oynanan futbol geçen yıla nazaran çok çok daha derli toplu  fakat dikkatli ve temkinli olmakta yarar var.


Maç Durumu
Maça hızlı başlayan Göztepemiz ilk 20 dakika Başakşehir'i resmen kendi kalesine hapsetti. Bu periyotta Leroy'un serbest vuruştan ortaladığı topa Segbefia kafayla dokundu ama top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü. 20. dakikadan sonra oyunu dengeleyen Başakşehir 27. 28. dakikalarda baskıyı kurdu ve 2 dakika sonra Alparslan'ın ayağından bir gol buldu. İlk yarı golden sonra demoralize olan futbolcularımız maça başladığı oyundan çok uzaklaştı ve soyunma odasına 1-0 mağlup girdik. 

2.yarı yine iyi başladık ve 61. Dakikada baskı sonucu kazanılan serbest vuruşta yine Leroy güzel bir orta ile ceza sahasına topu şişirdi kaleci ile karşı karşıya kalan Umut Nayir'in şutu direkten döndü. 67. dakikada Cengiz'in ortasında Günay boşa çıktı ve arkadan gelen Uğur Uçar topu ağlara kafa ile yolladı. Tribünde verilen bu gole büyük tepki geldi zira herkes kalecimize bir faul yapıldığı konusunda hem fikirdi ama hakem Serkan Çınar bu golü verdi. 70. dakikadan sonra iyice maç bitse de gitsek havasına girdik ve seyir zevki sıfıra inen maç 2-0 bitti. Bugün ne çıkan ne de giren oyuncularımıza bir yorum yapmak istemiyorum sadece bir temenni olarak şunu diyebilirim ki; genç kardeşlerimizden daha iyisini beklerdik. Bu arada stadyumdayken bir çok taraftarımız münferit şekilde Okan Hocamıza sitemde bulundular. Bunlara hiç girmek istemiyorum. Teknik kadronun kararlarına saygımızdan ötürü bu maçın kritiğinde o niye oynamadı bu niye yoktu tarzı yorumları yapmayacağım. 

Şimdi ne olacak?
Belli ki bu gruptan çıkmanın anahtarı Sivasspor'a kendi sahamızda yenilmemek olacak. Bu bağlamda 17 Ocak 2017 günü oynanacak Sivasspor maçı final havasında bir mücadele olacaktır. Bütün taraftarlarımıza çağrım: Stadyuma gelin arkadaşlar! ...

Not: Bugün Maraton tribünde bir çift başlı durum gözlemledik. Geçen ay Yalı Grubu diğer grupları bünyesinde toplama kararı aldı  fakat Tepecik Grubu ve bazı gruplar bu çağrıya icazet etmediler. Sebebi bu olsa gerek. Maraton tribünü 3 ile 4 birbirinden bugün çoğu zaman koptu. Ben hiç bir gruba mensup olmayan bir Göztepe sevdalısı kardeşiniz nacizane fikrimi söylüyorum. Belki bu yıl, bu bir çekişmeye dönmez ama ilerde süperligde oynarken bu durum tribünde rant odaklı bir güç gösterisine dönüşüp gruplar arasında  en iyi Göztepeli biziz kavgasına gidebilir. Bu duruma bir çare bulunmak zorundadır. Herkesi ikna edebilecek ve ortak paydada buluşturabilecek bir atmosfer için daha makul fikirler üretilmek zorunda.Unutmayalım ki Arma her şeyin üstündedir.  Saygılarla...

                Cihan Gençer /  Göztepe Dünyası  / İzmir Çamdibi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder