10 Aralık 2016 Cumartesi

Sivasspor 3-0 Göztepe / Lig uzun bir maraton

sivasspor göztepe

Geçen hafta gelen Malatya galibiyeti ve iyi oynanan futboldan sonra bu hafta haliyle taraftarlarımız Sivas deplasmanından Göztepemizin  en az bir puan ile dönmesini bekliyordu. Hafta içi gelen sakatların iyileşmesi ve cezalıların azalması sevinç ile karşılanırken beklenti büyümekte idi ama klasik tabir ile MALESEF OLMADI.

Deplasmanda 4-4-2 'nin FATURASI 3-0 oldu
Kadronun daralması ile arayış içine giren Okan Buruk 3 haftadır denediği 4-4-2 taktiğinden son iki maçta iyi verim alınca cezalıların ve sakatların dönmesine rağmen 4-4-2 den vazgeçmeyerek bugün Sivas'ta intihar etti diyebiliriz. Bunun karşılığını üç farklı mağlubiyetle alması gayet normaldi. Elbette Umut Nayir'in yükselen performansı gözden kaçamazdı. Çift forvetin deplasman riskleri bariz ortadayken  takımın alıştığı 4-2-3-1 den vazgeçmesini Malatya galibiyetine bağlayabiliriz. Bu maç yanıltıcı oldu. Malatya hem formsuz hem de düşüşte iken kendi evinde bu sistemden sonuç alman gerçekçiydi ama Sivas'ın yükselen grafiğini Okan Hoca göz ardı etti.

Gerçek rakipler Eskişehir ve Sivas

14. haftaya geldiğimizde açık şekilde artık görüyoruz ki ilk haftadan itibaren dediğimiz gibi gerçek rakiplerimiz Es es ve Yiğidolar. Bolu, Malatya ve Adanademirspor gibi takımlar kırılgan ve zamanla aşağılara düşecek demiştik. Balıkesirspor ise yıl sonuna kadar playoff kovalayacaktır. İlk iki için direkt rakiplerimiz Sivas ve Eskişehirspor ile ilerleyen haftalarda kıyasıya bir mücadele içinde olacağız. Hem kadro kalitesi hem de ekonomik gücü ve taraftar desteği baz alınırsa; zaten görünen köy kılavuz istemezdi.

Haftaya Mersin maçı çok önemli

Mersin İdmanyurdu farklı mağlubiyetler alan ve ligde savruk bir portre çizen bir ekip. Bu maçın aslında böyle farklı bir mağlubiyet sonrası oynanacak olması resmen bir can simidi görevi görecektir. Derhal bu mağlubiyet unutulmalı,  haftaya içeride full stadyum desteği esirgenmemeli, o maça camia olarak çok iyi motive olarak çıkmalı ve kazanmalıyız. Unutmamalıyız ki Lig uzun bir maraton. Şampiyonlar 14. haftada değil 34. haftada belli oluyor. Moral bozmanın hiç alemi yok. Kenetlenmeli ve hatalarımızdan ders çıkarmalıyız. Saygılarla

                Cihan Gençer / Göztepe Dünyası Yöneticisi/10 Aralık 2016/İZMİR-Çamdibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder