4 Aralık 2016 Pazar

Göztepe-Yeni Malatyaspor /Ligin en kritik maçı

adis jahovic



Son iki haftadır taraftarlarını beklenmedik skorlarla üzen Gözgöz hafta içi deplasmanda zor bir maçın ardından son dakikalarda bulduğu golle grubundaki direkt rakibi Sivaspor'u mağlup ederek moral depoladı. Yeni Malatyaspor da aynı şekilde son iki haftada 5 puan kaybederek İzmir'e geldi. İkji takımın kadro kakitesi ele alındığında ağır basan taraf elbette Göztepemiz fakat İrfan Buz hücum hattından ziyade rakibi orta sahada oyalıyıp kompakt defansla oyunu yönlendirerek kontra Azubuike ve Sunday Mba ile kontra atak futbolu oynarken, Göztepemiz oyunu Gosso çatısında daha çok kanatlara yayarak ve bek oyuncularını ileri çıkartarak hücum etmekte ve orta sahada yoğun baskı ile rakibin pas kanallarında hatayı kollayarak ileride ki Jahovic'i ve kanatta Tayfur ve Halil'i arkaya sarkıtma düşüncesinde taktik düzeninde oynamakta. Top hakimiyetini ve oyun baskısını Göztepemizin elinde tutacağı bu maç öncesi aşikar. Defansımızın arkasına atılacak kontra toplarda kaleci ve defans oyuncuları uyumazlarsa bu maçı 2-0 veya 3-0  gibi rahat bir sonuçla kazanabileceğimizi düşünüyorum. 

Sakatlar ve cezalılar Can sıkıyor
Son üç haftada çok fazla cezalı ve sakat oyuncumuz oldu. Bu maçta ise Leroy George'nin sakatlığı can sıkıyor ama ben aksini düşünerek Leroy'un sakat olmasının bu maçta lehimize olacağını düşünüyorum. Leroy'un ofansif oyununa sözümüz yok ama defansif anlamda çok fazla açık veren bir oyuncu olduğunu düşünüyoruz. Bu maçta diğer cezalı Gökhan Karadeniz. Gökhan açık konuşmak gerekirse geçen yıldır 2-3 maç hariç bal yapmayan arıyı oynuyor. İlerde olmadık yerde kaptırdığı toplar kalemizde gol olarak görüldü. Bu maçta da Gökhan'ın olmaması yerinde bir kader. 

Kilit adam Tayfur Bingöl olur
Tayfur büyük maçlarda her ne kadar parlak bir görüntü sergilemese de hafta içinde ki Sivas maçındaki kritik goldeki asisti ile moralli sahaya çıkacak. Bu maçta onun çok iyi oynayacağını düşünüyorum. Halil ile değiştirdiği kanatlarda oyunun kaderine direkt müdahale edecektir. 

Yes Adis Yes Party
Adis sanki 40 yıllık Göztepeli. Yıllardır bu kadar iyi bir santraforumuz olmamıştı. Tahminim bu maçta da gol ve goller bulacaktır. Süper lige çıkınca Adis ile devam edilir diye düşünüyorum. Çok kaliteli bir karakter ve futbolcu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder