27 Ekim 2016 Perşembe

karagümrük 0-3 Göztepe / Göztepe kupa gruplarına pasaportu GÜMRÜK'ten aldı!

göztepe ilk 11 karagümrük maçı

Göztepemiz deplasmanda Ziraat Türkiye Kupası 3.tur maçında Fatih Karagümrük'ü ikinci yarı 25 dakika sergilediği harika futbolla 3-0 gibi net bir skorla yenerek gruplara kalmayı başardı. Maçın gollerini 53. dakikada Umut Nayir, 70. dakikada Segbefia ve 75. dakikada Leroy George kaydetti.

Maçtan önce neler oldu?
Hafta sonu oynadığımız olaylı ,Eskişehirspor maçından sonra kupa mesaisine başlayan Gözgöz İstanbul'dan gelen deplasman tribün yasağı haberi ile şaşkın ve sitemkar olsa da bugün takımızın sahada sergilediği futbol her kulvarda başarıyı düşünen takım ruhunu yansıtır nitelikteydi. Maç öncesi moral bozan gelişmeleri kısaca özetleyecek olursak. 

1-Fatih Karagümrük-Göztepe futbol müsabakasında herhangi bir olay ya?anmaması için, 6222 Sporda ?iddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 5. maddesi ve ilgili mevzuat gereği misafir takım olan Göztepe taraftarının Vefa Stadı'na alınmamasına karar verilmişti.

2-Fatih Semtindeki Lise ve Ortaokullar maç günü tatil edilmiş ve topluca maça götürülmeye izin kararı çıkmıştı. 

3- Eskişehirspor kulübü, futbol tarihinde ender görülen takımı sahadan çekme olayından dolayı ağır cezalar ile karşı karşıya kaldığından dolayı saat başı mazeret açıklamaları yapmaya devam etmişti. 

Mehmet Sepil Tartışmalara noktayı koymuştu
Kulüp başkanımız Sayın Mehmet Sepil Eskişehirspor maçındaki olaylar hakkındaki spekülasyonlar için ''Allahtan her şey kayıtlı'' cevabı vererek tartışmalara son noktayı koymuştu. NOT: Disiplin kurulu cezası halen açıklanmadı...


karagümrük göztepe

İlk yarı tutuktuk
Açıkçası maçın ilk 10 dakikası farklı bir galibiyetin sinyallerini veren Gözgöz, 10. dakikadan sonra oyunu rölantiye aldı ve ilk yarı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk yarı adına sahada olumlu anlamda söylenebilecek tek şey, Göztepeli futbolcuların ayağı yere basan bir görüntü sergilemeleri oldu. İkili mücadeleden kaçmadılar ve genel anlamda topa sahip olma çabası içerisindeydiler. Barış'ın şutu ve Leroy'un karşı karşıya kaçırdığı pozisyonlar her ne kadar maçın başında televizyon başındaki Göztepelileri heyecanlandırsa da baskının devamı gelemedi ve ilk yarı, maçın başladığı skorla sona erdi. 


fatih karagümrük göztepe

İkinci yarı ruhumuza döndük
İkinci yarının başında cesur ataklarla kalemize yaklaşmaya çalışan Karagümrük defans hattını öne doğru çekmeye başladığı anda ilk girdiğimiz tehlikeli gol pozisyonunda Leroy'un topu adeta sökerek aldığı ve verdiği akıl dolu pas sonucu şık bir vuruş yapan Umut Nayir 53.dakikada takımımızı 1-0 öne geçiridi. Bu dakikadan sonra oyunda dengeyi yakalamaya çalışan fakat etkisiz oyununu sürdüren Karagümrük defansının verdiği boş alanları değerlendiren Göztepe 70. dakikada Segbefia, Umut ikilisin yaptığı harika ver-kaç ile Umut'un müthiş topuk pasında Segbefia'nın vurduğu şut sonucu maçı 2-0 yaptı. Zayıf rakip Karagümrük bu golden sonra iyice panikledi ve orta sahada basit top kayıpları yapmaya başladı. 5 dakika sonra Leroy'a atılan uzun topta kalecinin boşa çıkması ile yaptığı hayatı çok iyi değerlendiren Leroy soğuk kanlı bir gole imza atarak maçın skorunu belirledi. Kalan dakikalarda morali iyice dağılan rakibini fazla zorlamak istemeyen Göztepe, antrenman gibi bir 15 dakikanın ardından maçı tamamladı. İkinci tur maçında 2 asist ve 1 gol atan Leroy bu maçta da 1 asist ve 1 gol atarak kupa karnesini zenginleştirdi. Uzun yıllar sonra kupada başarıyı rahat yakalayan Gözgöz artık çekilecek olan grup kurasını bekliyor. 


karagümrük göztepe fatih terim

Fatih Terim'de maçtaydı
Daha önce Göztepe'yi 1989-1990 sezonunda çalıştıran Fatih Terim de maça gelirken maç öncesi taraftarlar tarafından İmparator Fatih Terim ve Hoş geldiniz sloganları ile tribünde karşılandı. Karagümrük taraftarlarının yaptığı jeste çok sevinen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim taraftarlara alkış yaparak teşekkür etti ve iki kulüp başkanının ortasına oturarak maçı 90 dakika takip etti. 


müjde ar baldız

Sosyal medyada Baldız çılgınlığı
Göztepe; alınan galibiyet, kısa resital futbol ve elde edilen 3-0' lık net skorun ardından büyük sevinç yaşarken,  Göztepe taraftarları tarafından maçtan sonra Karagümrük ve Karşıyaka'nın uzun yıllardır süren tribün dostluğuna imalı atıflar oldu. Sosyal medyada en çok patlayan iletiler arasından en sivrileni baş rollerini Kadir İnanır ve Müjde Ar'ın oynadığı Baldız Filmi afiş capsleri oldu. 


                                                                                 Cihan Gençer/ İzmir Çamdibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder