25 Ekim 2016 Salı

Tartışmalara Mehmet Sepil noktayı koydu: Her şey kayıtlı zaten. Allahtan TRT maçı veriyordu

goztepe dunyasi

Stadyumda her şeyi daha iyi görüyoruz ve anlıyoruz tezi hafta sonu Aziz Kocaoğlu Stadında oynanan maç ile tarihe karıştı. Stadyumdaki 6 bin kişi ve güvenlik görevlileri ne olduğunu anlayamadılar.

Çılgın Alpay
Maçta ikinci yarının tamamında neredeyse tek kale oynayan Göztepemiz son dakikalara kadar bir çok ciddi gol pozisyonunu bozuk para gibi harcamış fakat inatla bir gol bulmaya çabalıyordu. Defansımız arkasına atılan bir topa hareketlenen Axel Meye topa hareketlenirken ani yön değiştirme ile sağ ayağı hemen arkasındaki Göztepeli futbolcumuz Leo Schwechlen'in sol ayağına sürtünce hemen kendini yere bıraktı. Hakem olaya çok yakındı ve bu hileyi yemedi. oyunu devam ettiren hakeme kenardan elini kolunu kaldırıp kendinden geçerek her türlü belayı okuyan Alpay Özalan gibi Eskişehirspor savunması da kendinden geçmiş olacak ki, Jahovic gelen ortayı çok rahat bir kafa vuruşuyla gol yaptı. Gol gelince tribünler yıkıldı. Fakat kenarda çıldıran Alpay resmen delirdi. Oyunculara çıkın işareti yaptı. Bir elinde telefon oyuncularını sırtından vura vura dışarı çıkarttı. Hakemler sahada 2-3 dakika beklediler sonra onlarda girdiler.

göztepe dünyası

Tribünden ne gördük
O futbolcunun kendini yere atmasından sonra sağ kanattan yapılan atak sonucu bir korner oldu. Korneri Halil hızlı kullandı topu alan Leroy kafayı kalrıdı ve ortasını kesti Adis Jahovic kaleci Boffin'in sağına topu bıraktığj anda daha ağlarla buluşmadan deliler gibi gol diye bağırıp birbirimize sarılıp sevinç gösterilerinde bulunduk. Tam bir keyif sigarası yakmak üzereydim ki tribünden ufak boylu birinin aşağıya sağlık görevlilerine verildiğini gördük. Bunun bir çocuk olabileceği ve muhtemelen gol sonrası izdihamla birlikte çocuğun orada sıkıştığı gibi şeyler düşündük. Bu arada Eskişehirsporlu futbolcular tünele doğru yönelince biz de maç bitti sandık. Çünkü 90+2 veya 90+3. dakika olmuştu. Aslında uzatmanın 4 dakika olduğunu anons etmişlerdi ama bazen böyle 1 dakika kadar önce çok maç bittiğini düşünerek maçın bittiğine karar verdik ve Koyduk mu diye tezahüratlara başladık. Takımımızın tribüne gelip sırayla Gözgöz çekmesini beklerken futbolcuların kenarda itişmelerini ve kakışmalarına şahit olduk. Takımının yarısı içeri girmiş yarısı da dışarıda olan Eskişehirspor takımı takımca Göztepeli futbolculara saldırmaya başladılar. Olay çıkınca tüneldekiler de geri döndü, saha karıştı. Ortada itişler kakışlar bir kaos hakimdi. Sonra Eskişehirspor komple içeri gitti. Tribüne takımı çağırırken bir de farkettik ki hakemler sahada hala bekliyorlar.  Sonra hakemler de içeri girdi ve onlar tam girerken biri geçiş tünelinin üstüne çıktı ve tepinmeye başladı. Fakat bizim futbolcular da hala sahadaydı ve terleri soğumasın diye eşofman giymişlerdi. 

goztepe dunyasi


Eskişehir pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım
İşte o an maçın tatil olduğunu anladık. Hemen tribünde bir muhabbet çıktı. Birisi ''-Sahaya futbolcular arasında çıkan itiş kakışta sahaya bir iki kişi atladı. 2-3 kişi girmiş ondan hakem tatil etmiş'' dedi.. Birisi ''-Eskişehirsporlu futbolcu bayıldı'' dedi. Diğeri ''-yok yok maç bitti yaaa'' dedi. Biz tartışırken tribündeki tezahüratlara eşlik etmeye başladık ve dakikalar böylece geçti. Dakikalar Eskişehir pabucu yarım çık dışarıya oynayalım  tezahüratlarıyla geçti. Yaklaşık 20 dakika sonra Eskişehirsporlular sahaya geri çıktı. Son kalan iki dakikanın oynanacağını sandık. Herkes hakemleri beklemeye başladı fakat hakemler gelmedi. Gelmeyince Eskişehirspor içeri tekrar döndü ve Göztepe teknik kadrosu ve futbolcuları tribünleri dolaşıp sırayla Gözgöz çektiler. Jahovic formasını çıkarıp maraton tribünündeki taraftarlara hediye etti ve üzerinde NO ADİS NO PARTY yazan bir atkı alıp bütün sahayı turlayarak objektiflere bol bol poz verdi ve stadyumdaki tüm seyircileri selamladı. Sonra stadyumdan çıktık ve evin yolunu tuttuk. Eve gidince meğer Alpay'ın takımı faul ve kırmızı kart verilmemesi üzerine bir de gol yiyince delirip takımı sahadan çektiğini öğrendik. İşin acı tarafı bu çılgın talimatı veren de Eskişehirspor başkanıymış. Şaka gibi.

Mehmet Sepil tartışmalara noktayı koydu: Her şey kayıtlı zaten.

"Her şey kayıtlı zaten. Allah'tan TRT maçı veriyordu. Herkesin aklıselim davranması gerekiyor. Biz golü attıktan sonra, Eskişehirli futbolcular tünele gidene kadar en ufak bir olay yok. Her şey kayıt altına alındı. Hem Göztepe adına hem Eskişehirspor adına üzgünüm" dedi. 

Mehmet Sepil, Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan'ın "Güvenlik gerekçesiyle soyunma odasına gittik" ifadeleri hatırlatılması üzerine, "Olayın böyle olmadığı tüm kamera kayıtlarında var. Eskişehirli futbolcular tünele girene kadar bir tane olay yok, en ufak bir taciz yok. Zaten bunların hepsi Türkiye Futbol Federasyonu'na iletildi" diye konuştu.


                                                     Cihan Gençer İzmir/Çamdibi 25 Ekim 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder