1 Temmuz 2017 Cumartesi

Transferin acelesi var mı yok mu?

cihan gencer

''Nerede o eski bayramlar!'' derken; çocukluğumuzun o neşeli ve hoyrat yıllarını ararız. Bu yıl  aklıma: ''Nerede o eski transfer sezonları!'' diyeceğim hiç gelmezdi. Yaprak kıpırdamıyor yahu!

Transfer sezonu açılalı tam iki hafta oldu. Bu arada 2017-2018 sezonuna başlamaya da tam 40 gün kaldı. Takımımız bir kaç gün sonra 3 Temmuzda Urla'da  ön kampa,  ardından  Temmuz ortasında Avusturya'ya sezon öncesi  kampına gidecek. Bu demek oluyor ki yarından sonra kamp var.

Bugün basında 4 isim çok ön plana çıktı. İkisi kendi ülkelerinde küme düşmüş takımların oyuncuları.
Birisi yakından tanıdığımız Gaziantepspor'un santraforu Ghilas, öbürü ise Bastia'nın yedek 10 numarası Kamerun asıllı Fransız vatandaşı Axel Ngando. Diğer isimler ise Kasımpaşa'da forma giyen tecrübeli ortasaha Andre Castro ve herkesin tanığı Selçuk Şahin. Bu arada Selçuk'un Alaçatı'da tatilde olduğu ve sağa sola yok anlaşmadık diye söylendiğini duydum. Duyumlara göre haber yapmak ne derece doğru olur bilmem ama bu bir köşe yazısı sonuçta. Castro ise İstanbul takımlarının kıskacında hala bocalıyormuş sözde. Piyasa artırma çabaları deyip geçiyorum.

Zaten Sayın Sepil geçen hafta Bein Sports'a konuk olduğu programda Fransa pazarı popüler demişti. Daha önce de yazdığım gibi, 1 aydır Fransızca konuşan yabancılar ön planda olur demiştim. Gelen dedikodu ve haberler de bu rotada ilerliyor.

Aynı mülakatta Sayın Başkan  Süperlig gelirlerinin %50 artmasıyla birlikte transfer piyasasının da paralellik göstererek aynı oranda artmış olduğundan yakınmış, acaba geç kaldık mı sorusuna ise; diğer takımlar da beklemede demişti. Bir kaç gün önce sabırsızlanan ve akrostişli bir şiirle transfer isteğini dile getiren bir taraftarımıza kulüp aynı şekilde ''Az Kaldı'' diyerek cevap vermişti.

Zaman iyice daraldığına göre arka arkaya transfer haberleri duyacağız demek oluyor. Bir başka bakış açısına göre zamanın dar olması, aceleci ve yanlış transferlerin gerçekleşme ihtimalini arttırıyor. Zira lige yeni çıkmış bir takım olarak, lige tutunan bir takım kurmak için kararsızlıklarla dolu bir periyottan sonra az kalan zamanda hatalı transfer yapma şansı artmaktadır. Tam tersine bakış açıları da var. İnce eleyip sık dokunduğu ve transferin son anda bile olsa yapılabileceği, nokta transferlerin araştırma sürecinin bir sonucu olabileceği düşünülüyor. Aslında bana göre bu görüşlerin hepsi kendince haklı. Bildiğim tek şey, bu dönemi nasıl geçirirsek geçirelim ilk yarı işler yolunda gitmezse bugün yapılan planların ve söylenenlerin tam tersine işlerin de devre arasında olabilme ihtimali. Nihayetinde futbol sonuç oyunu. Ligin ilk yarısını son 5 içinde geçirirsek çanlar çalar, ne teknik ekip kalır ne de sistem ve felsefe. Yetiş Yılmaz Vural olmaz umarım!

Cihan Gençer / Göztepe Dünyası / Çamdibi-İzmir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder