6 Mayıs 2017 Cumartesi

Mersin İdman Yurdu Maçı ne olur?


Neredeyse küme düşmeyi garantilemiş Mersin İdman Yurdu'nu yenip yenemeyeceğimiz sorgulanırken Yılmaz hoca 9 da 9 ve  7 de 7 lerden sonra şimdi de 3 te 3 dedi. Okan Buruk gittiğinden beri hocamız kadroyu  hiç bozmadı.Yapılan yanlışları bireysel hatalara bağlıyor hocamız.Halbuki cümle alem bu takımın topyekün bayatlamış olduğunu görüyor.Bakalım 3 hafta kala toparlanıp bizi mahçup edebilecekler mi? Yanılmayı hiç bu kadar istememiştim.

Mersin Maçı ne olur?

Mersin İdman Yurdunu bu hafta mağlup edersek küme düşmeyi garantileyecekler. Aslında bizi yenseler bile bu hafta olur ya Bandırmaspor da Sivas'ı yenerse yine de küme düşmeyi %99 garantileyebilirler. Bu anlamda acayip moralsiz ve tahminim as oyuncularından yoksun bir rakip karşımızda olacak. Şehir inancını daha sezon başında alınan farklı mağlubiyetlerle kaybetti ve daha ligin 2. haftasında bu sene banko düşecek takım gözüyle bakıldı. Taraftarları sezon boyunca bunu kabullenmişcesine Mersin'i tribünlerde çok az desteklediler. Mersin Şehri aslında bu sıralar futbol dışında farklı şeylerle uğraşmakta. Suriye iç savaşından bu yana şehir muhacir yığını. Ortalık Suriyeli Göçmenden geçilmiyor. Bu yüzden başta işsizlik gibi temel sosyal problemleri artan bir şehir ve ilginçtir ki son yıllarda aşırı iç göç alan şehir, başka şehirlerimize  iç göç vermeye başladı. Mersin'in nüfusu 1.8 milyon kişi ile Türkiye'nin en kalabalık 10. kenti olmasını sağlamıştır.  Orada işler karışık anlayacağınız.

Bizim ise derdimiz başka. Onlarda olmayan her şey bizde var. Para, taraftar, hedefler, vizyon... Biz Süperlige direkt çıkma hedefi koymuş bir takımdık ve şu an 8. sıradayız. Hedeflerimiz gereği bu maçı da mutlaka almaktan başka çaremiz kalmadı.

Özetleyecek olursak; bir tarafta yenilse de yense de neredeyse tamamen umutları sönmüş bir camia onur maçına çıkacak, diğer tarafta, ilk 2 hedefinden şaşmış, bari playoffa kalıp çıkarım hedefine yönelmiş, Süperlig için ölüm kalım maçına çıkacak. Yenip geleceğimize inanıyorum.Zaten bu hafta da bir deplasman galibiyeti alamazsak bu iş biter.

Ahlar Vahlar

16. haftada kapanan ilk yarıyı 31 puan ile lider bitirdikten sonra oynadığımız 15 maçtaki puan durumuna göre sadece 15 puan toplayabilmişiz ve o puan durumuna göre 16.sıradayız. Yani Lig ocakta başlamış olsaydı şu anda küme düşüyorduk.

İlk önce 90+larda gelen ve bizi kanser eden golleri kalemizde görmeye başladık. Puan kayıpları ardı arkasına gelirken rakiplerimizin de beceriksizliği bir nebze olsun gönlümüze su serpmekteydi. Sonra tamamen donuk futbollar başladı. 3 hafta üst üste alınan mağlubiyetler bardağı taşırdı ve Okan Buruk gitti. Sonra tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural geldi. Onun da hali ortada.6 Maçta 2 galibiyet 4 mağlubiyet. Son 9 maçta 7 mağlubiyet 2 galibiyet. Vah vah vah! Hala şampiyonluktan bahsedebilir miyiz? Bilmiyorum! Mersin'i yensek ne olacak? Boluspor, Ümraniyespor ile Altınordu armut mu toplayacak?

Kim Oynamayacak

Yeni Malatya maçında kırmızı görüp 3 maç ceza alan Lokman ile Sivasspor maçında kırmızı kart gören Gençer bu maçta oynayamayacaklar.
Adis Jahovic sarı kart cezalısı olduğu için bu maçta o da forma giyemeyecek. İşimiz Umut Nayir'e ve becerilerine kaldı anlayacağınız.

Cihan Gençer / Göztepe Dünyası / Çamdibi-İZMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder