13 Ağustos 2017 Pazar

İyi miyiz, kötü müyüz?



Dün alınan beraberlik iyi  bir sonuç mu? Bu sorunun cevabı görecelidir. Kimi için harika bir sonuç, kimi için normal,kimine göre  vasat. Aklı hala amatörde kalanlar için harika sonuç. Kolay değil, köy takimlarıyla oynamak! Adı duyulmamış yerlere gidip oynamak. Fakat realist yaklaşırsak normal sonuç. İstatistik bilimi son zamanlarda epey bir gelişme kaydetti ve sporun her dalında neredeyse ilk öncelik haline geldi. Son 5 deplasman maçında Fener'in lige başlangıç maçlarında hiç kazanamaması, Göztepe'nin de son altı Süperlig açılış maçında hiç yenilmemesi bir cok bahis sitesinde tahmini skorun 1-1 veya 2-2 olacagi yönündeydi. Ne hikmetse 2-2 bitti. Kahin mi bu adamlar? Hayır bunun adı istatistik bilimi. Yuksek beklentili  ve duygusal bakanlar için vasat sonuç.

Nasıl olmasın ki? Fener'in ilk attığı gol ofsayt ve son dakikalarda Göztepe çok gol kaçırdı. Kelebek etkisi teorisi onlar için önemsiz! Yani maçın herhangi bir zamanında olan bir olay olmasaydı geri kalanı bundan etkilenmez aynen gerçekleşirdi :)

Şimdi olayın genel çerçevesi bu.
Bir de maçı, maçın kendi dinamikleri içerisinde değerlendirelim.

Maçın başında ofsaytta olsa derinlemesine defans arkasına atılan  toplarda stoperlerimizin yavaş kaldığını gördük. Uyum sorunu zaten bariz ve aslında normal.
Defanstan yay önüne düşen topun ters falso ve şiddeti bir de Volkan'ın bu topu yakalarım özgüveni reflekslerine  kurban oldu. Güzel gol oldu. Castro'ya bir parantez açmak istiyorum. Gerçekten sahanın en iyisiydi. Castro bu sene bu takımın yeni lideri olacak gibi! Pozisyon bilgisi, soğuk kanlılığı, fırsatçılığı ve raket gibi kullandığı ayağı göze çok batıyor.

İlk yarı itibari ile 45. dakikada  yakaladigimiz net bir pozisyon dışında genelde tek toplarla hızlı kontra ataklarla  tehlikeli olmaya çalıştık. İkinci yarı yine bu yola devam ederken Fenerbahçe defansının yaptığı büyük hatayı Scarione  affetmedi. Bu yıl Scarione  iddia ediyorum 10 golden fazla gol atar. 2-1 öne geçtikten sonra duran toptan çok saçma bir gol yedik. Deve gibi Fenerlileri alan savunması karşılayan takımımız bedavadan gol yedi. Martin'in attığı gole bakarsanız o topa vuramasa  arkada vuracak bomboş iki Fenerli daha vardı. Son yarım saat sıkıcı ve pozisyon fakirliği çeken bir mac izledik. İki takim da lige hazır değildi. Sonuç adaletli oldu sanırım.

Takımımıza derhal bir sol bek gerekli.  Teknik Direktör Tamer Tuna maçtan sonraki basın toplantısında bu konu hakkında müjdeyi verdi ve pazartesi Traore ile imzalar atılacak dedi. Fakat Göztepe'de bence hala eksiklikler çok. Bunu soylerken baska transferler de yapilsin anlaminda demiyorum. Taktik ve fiziksel eksiklikleri kastediyorim. Örnegin defans bloklarında kopmalar oluyor ve takım  önde baskı yiyince çok top kaybediyor.Defans arkasına atılan toplarda stoperler gecikiyor. Kalecinin defans ile bariz bir uyum problemi var. Bu duran toplarda çok göze çarptı. Orta sahada tek topa dayalı futbol oynuyoruz ama oyunu yeterince kanatlara acamıyoruz. Bekler hücuma katkı veremiyor. Bu maça Ghilas yerine Halil ile başlansaydı sol çizgiyi iyi kullanabilirdik. Ghilas sürekli ortaya yönelerek kanadı çok ihmal etti. Santrafor kimliği baskın çıktı. Gouffran'de de buna benzer bir sıkıntı vardı. Aslında sahadaki takim tam 4-3-3 takımıydı. O ayrı konu..

Göztepe'yi dün beğendik mi? Dün 4 bira içtikten sonra çok iyidi, ama bu sabah uyandım ve gerçeklerle yüzleştim. Bu takım lige hazır değil. Bir takim kendi sahasında %36 topa sahip oluyor ve maç boyu sadece 4 şut atıyorsa kötüdür be kardeşim. Skor yanıltmasın. Umarım en kısa sürede eksikliklerimizi  tamamlarız.Fakat futbolcuların hırsı ve kararlılığı müthişti. Bazen işte en önemli etmen bu olur. Ve bu etmen az kalsın belki bize maçı bile kazadırabilirdi.

İlk haftadan fazla yüklenmeyelim hadi. İlk hafta puanla başlamak çok önemliydi. Bu arada taraftarımıza dikkat çekmeliyiz. Seyircisiz bir maça Kemalpaşa'daki otelden neredeyse  Doğanlar Stadına kadar yüzlerce taraftar takımımıza eşlik etti ve destek oldu. İste bu yüzden Göztepe çok büyük!


Cihan Gencer/ Göztepe Dünyası/ Çamdibi İZMİR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder